keller close
Belgian Meat

Exporturile de carne de porc din Danemarca, în cădere liberă

Autor: Elena Radujoi, 26 septembrie, 2013

În perioada ianuarie-iunie 2013, Danemarca a exportat mai puțină carne de porc și mai mulți porci vii, informează The Meat Site.

După o reducere cu 15% a exporturilor de carne de porc din Danemarca anul trecut, o scădere continuă s-a înregistrat și în prima jumătate a anului 2013, potrivit asociației germane din industria cărnii (VDF). Volumul total a scăzut cu 3,3 la suta la aproximativ 545.000 de tone

Livrările către Germania – destinația de top pentru carnea de porc daneză – au scăzut cu 2,4%, la aproximativ 397.000 de tone. Exporturile către Polonia au fost cu doar 0,3 la sută mai mari decât în aceeași perioadă a anului trecut, în timp ce exporturile în Marea Britanie a scăzut cu 5,2 la sută.

Deasemenea a fost o reducere de 5,6 % din exporturile de carne de porc către țările terțe (din afara UE), la 148.000 tone. Japonia – principala piață din acest grup – a primit 17,3% mai puțină carne de porc danez în primul semestru al anului 2013 decât anul trecut, iar exporturile în Rusia s-au redus foarte mult (-24%).

Comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, exporturile de bacon danez – care majoritatea merge în Marea Britanie – au scăzut cu 16 la sută la 40.500 tone în primele șase luni ale anului 2013.

Exporturile de porci vii în prima jumătate a anului au crescut cu șase la sută la 5,3 milioane de animale. Germania rămâne o destinație de top pentru acest comerț, de aproximativ 3,4 milioane de capete, dar numărul este în scădere cu aproximativ 1% față de aceeași perioadă a anului 2012. Livrările spre Polonia au crescut cu 47% în această perioada cu mai mult de 1.330.000.

Criza embargoului
Criza embargoului îi poate forța ruși să scadă consumul de carne
Autor: Alexandru Peligrad  /   joi, 11 decembrie 2014

Criza embargoului îi poate determina pe ruși să mănânce mai puțină carne, se afirmă într-o analiză France Press. Dar, mai mult decât atât, devalorizare a rublei rusești este de așteptat să împingă în sus prețul la alimente și combustibil, în 2015. Producătorii de carne ruși cred că tendințele negative din economia țării,...

crestere pe termen mediu
C.E. anticipează o creștere pe termen mediu a sectorului de carne
Autor: Alexandru Peligrad  /   miercuri, 10 decembrie 2014

C.E. anticipează o creștere pe termen mediu a sectorului de carne, informează MeatProcessing. Producția de carne a Uniunii Europene (UE) va intra pe un trend crescător de anul viitor (2014-2015) arată raportul Comisiei Europene cu privire la perspectivele pieței pentru următorul deceniu, publicat vineri, 5 decembrie.   ”După...