harta carne close
Belgian Meat

Exporturile de carne de porc din Danemarca, în cădere liberă

Autor: Elena Radujoi, 26 septembrie, 2013

În perioada ianuarie-iunie 2013, Danemarca a exportat mai puțină carne de porc și mai mulți porci vii, informează The Meat Site.

După o reducere cu 15% a exporturilor de carne de porc din Danemarca anul trecut, o scădere continuă s-a înregistrat și în prima jumătate a anului 2013, potrivit asociației germane din industria cărnii (VDF). Volumul total a scăzut cu 3,3 la suta la aproximativ 545.000 de tone

Livrările către Germania – destinația de top pentru carnea de porc daneză – au scăzut cu 2,4%, la aproximativ 397.000 de tone. Exporturile către Polonia au fost cu doar 0,3 la sută mai mari decât în aceeași perioadă a anului trecut, în timp ce exporturile în Marea Britanie a scăzut cu 5,2 la sută.

Deasemenea a fost o reducere de 5,6 % din exporturile de carne de porc către țările terțe (din afara UE), la 148.000 tone. Japonia – principala piață din acest grup – a primit 17,3% mai puțină carne de porc danez în primul semestru al anului 2013 decât anul trecut, iar exporturile în Rusia s-au redus foarte mult (-24%).

Comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, exporturile de bacon danez – care majoritatea merge în Marea Britanie – au scăzut cu 16 la sută la 40.500 tone în primele șase luni ale anului 2013.

Exporturile de porci vii în prima jumătate a anului au crescut cu șase la sută la 5,3 milioane de animale. Germania rămâne o destinație de top pentru acest comerț, de aproximativ 3,4 milioane de capete, dar numărul este în scădere cu aproximativ 1% față de aceeași perioadă a anului 2012. Livrările spre Polonia au crescut cu 47% în această perioada cu mai mult de 1.330.000.

Pachet de sprijin
Pachet de sprijin pentru industria daneză a cărnii
Autor: Alexandru Peligrad  /   marți, 18 noiembrie 2014

Pachet de sprijin pentru industria daneză a cărni-așa au decis autoritățile de la Copenhaga. Pierderea pieței ruse a dus la un surplus de produse din carne de porc pe piața internă. În acest context, ministerul danez al industriei alimentare, agriculturii și pescuitului a inițiat discuții cu organizațiile agricole și din industria...

exporturi de carne
Piețe noi pentru exporturile de carne de porc ale UE
Autor: Fabrica de carne  /   miercuri, 12 noiembrie 2014

Exporturile de carne de porc ale Uniunii Europene ar putea să scadă cu doar 8% pentru anul 2014, în ciuda pierderii pieței ruse (urmare a interdicțiilor care au început să opereze din luna februarie 2014), care contabiliza un sfert din totalul exporturilor de carne de porc ale UE, prognozează un raport al Directoratului General pentru...