Conferinta internationala infoPACK 2016
Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close
abonare revista

Gepeto, cris-tim si transavia, liderii pietei preparatelor din carne

Autor: Fabrica de carnemiercuri, 30 ianuarie, 2013

Potrivit Ziarului financiar, producatorul Gepeto din Constanta, CrisTim si Transavia se afla pe podiumul companiilor de pe piata locala a preparatelor din carne in functie de capacitatea de productie instalata a fabricilor, arata datele Ministerului Agriculturii (MADR).

Capacitatile de productie ale primilor zece jucatori de pe aceasta piata acopera 260.000 de tone, cantitate suficienta pentru a acoperi un sfert din consumul intern din Romania.
Indicatorul arata o supradimensionare a capacitatilor de productie a jucatorilor de pe aceasta piata. Explicatia este ca fabricile au fost ridicate inainte de criza pe baza unor planuri de afaceri optimiste.

Asa cum a declara in alte randuri pentru revista Fabrica de Carne, Radu Timis a sustinut pentru sursa citata ca „Multe din fabrici sunt supradimensionate. Noi, producatorii, ne-am construit fabricile in timpul boom-ului economic. Am decis aceste dimensiuni cu gandul de a face fata la expansiunea retailerilor, dar si cu gandul la exporturi”.

Consumul in scadere de trei ani a lovit puternic in afacerile procesatorilor de carne, astfel ca piata a coborit in acest interval de la 1 miliard de euro la 800 de milioane de euro la sfarsitul anului trecut.

Actionarii producatorului Gepeto, compania cu cea mai mare capacitate de productie, sunt oamenii de afaceri Marin Costica, (30% din actiuni), Dumitru Soldatu (30%), Robert Boroianu (30%) si Dan Ciobica (5%).

dana
Dana Tănase: Nu avem efective pentru a susține exportul de porci
Autor: Maria Demetriad  /   joi, 29 septembrie 2016

(Agerpres) ”Măsura prin care România va putea relua exportul de porci vii în Uniunea Europeană (UE) este una foarte bună, însă mă întreb dacă avem efectivele necesare pentru a asigura şi cererea pentru piaţa internă”, a susţinut, ieri, directorul executiv al Asociaţiei Române a Cărnii (ARC), Dana Tănase, într-o conferinţă...

minea
Sorin Minea: Cine va cumpăra porci vii din România?
Autor: Maria Demetriad  /   joi, 29 septembrie 2016

(Agerpres) Referindu-se la ridicarea interdicției de export a porcilor vii, pentru România, preşedintele Federaţiei Patronatelor din Industria Alimentară - Romalimenta, Sorin Minea, a punctat că, la ora actuală, România importă peste 300.000 de capete de porcine, iar cât priveşte reluarea exportului de porci vii "S-ar putea să fie o...

Gepeto, cris-tim si transavia, liderii pietei preparatelor din carne

Autor: Fabrica de carnemiercuri, 30 ianuarie, 2013

Potrivit Ziarului financiar, producatorul Gepeto din Constanta, Cris-Tim si Transavia se afla pe podiumul companiilor de pe piata locala a preparatelor din carne in functie de capacitatea de productie instalata a fabricilor, arata datele Ministerului Agriculturii (MADR).
Capacitatile de productie ale primilor zece jucatori de pe aceasta piata acopera 260.000 de tone, cantitate suficienta pentru a acoperi un sfert din consumul intern din Romania. Indicatorul arata o supradimensionare a capacitatilor de productie a jucatorilor de pe aceasta piata. Explicatia este ca fabricile au fost ridicate inainte de criza pe baza unor planuri de afaceri optimiste. „Multe din fabrici sunt supradimensionate. Noi, producatorii, ne-am construit fabricile in timpul boom-ului economic. Am decis aceste dimensiuni cu gandul de a face fata la expansiunea retailerilor, dar si cu gandul la exporturi”, explica situatia Radu Timis, proprietar al Cris-Tim, unul din cei mai mari jucatori de pe piata, cu afaceri de 69 de milioane de euro anul trecut.

Consumul in scadere de trei ani a lovit puternic in afacerile procesatorilor de carne, astfel ca piata a coborat in acest interval de la 1 miliard de euro la 800 de milioane de euro la sfarsitul anului trecut. Actionarii producatorului Gepeto, compania cu cea mai mare capacitate de productie, sunt oamenii de afaceri Marin Costica, (30% din actiuni), Dumitru Soldatu (30%), Robert Boroianu (30%) si Dan Ciobica (5%).

mediu
Provocările anului 2017 și responsabilitatea OTR-urilor
Autor: Fabrica de carne  /   joi, 29 septembrie 2016

(Comunicat) BusinessMark Events Management, alături de specialiștii Deloitte România și Reff & Asociații, au organizat conferința “FONDUL PENTRU MEDIU. PROVOCĂRILE ANULUI 2017” în data de 27 septembrie 2016, la Hotel InterContinental din București.   Printre temele abordate în cadrul evenimentului, s-au...

timis
Radu Timiș: Cris-Tim nu e de vânzare!
Autor: Maria Demetriad  /   joi, 29 septembrie 2016

Radu Timiş, unul dintre cei mai puternici antreprenori din industria alimentară, a pus bazele procesatorului de carne Cris-Tim acum circa 25 de ani şi spune că deşi a primit oferte de vânzare, nu vrea să facă acest lucru, vrea să îl lase moştenire copiilor săi.   „Cris-Tim este o firmă de familie, pe care am creat-o...

ladosi
Ioan Ladoși: Nu toate fermele pot face export de porci vii
Autor: Maria Demetriad  /   joi, 29 septembrie 2016

(Agerpres) Ioan Ladoși, președintele APCPR, susţine că decizia obţinută recent din partea Comisiei Europene de a exporta porci vii în spaţiul comunitar este o "bătălie câştigată", însă este departe "de a fi câştigat războiul", deoarece la ora actuală doar 40% din fermele comerciale din România vor putea respecta condiţiile...

dana
Dana Tănase: Nu avem efective pentru a susține exportul de porci
Autor: Maria Demetriad  /   joi, 29 septembrie 2016

(Agerpres) ”Măsura prin care România va putea relua exportul de porci vii în Uniunea Europeană (UE) este una foarte bună, însă mă întreb dacă avem efectivele necesare pentru a asigura şi cererea pentru piaţa internă”, a susţinut, ieri, directorul executiv al Asociaţiei Române a Cărnii (ARC), Dana Tănase, într-o conferinţă...

minea
Sorin Minea: Cine va cumpăra porci vii din România?
Autor: Maria Demetriad  /   joi, 29 septembrie 2016

(Agerpres) Referindu-se la ridicarea interdicției de export a porcilor vii, pentru România, preşedintele Federaţiei Patronatelor din Industria Alimentară - Romalimenta, Sorin Minea, a punctat că, la ora actuală, România importă peste 300.000 de capete de porcine, iar cât priveşte reluarea exportului de porci vii "S-ar putea să fie o...