harta carne close
Belgian Meat

Gepeto, cris-tim si transavia, liderii pietei preparatelor din carne

Autor: Fabrica de carnemiercuri, 30 ianuarie, 2013

Potrivit Ziarului financiar, producatorul Gepeto din Constanta, CrisTim si Transavia se afla pe podiumul companiilor de pe piata locala a preparatelor din carne in functie de capacitatea de productie instalata a fabricilor, arata datele Ministerului Agriculturii (MADR).

Capacitatile de productie ale primilor zece jucatori de pe aceasta piata acopera 260.000 de tone, cantitate suficienta pentru a acoperi un sfert din consumul intern din Romania.
Indicatorul arata o supradimensionare a capacitatilor de productie a jucatorilor de pe aceasta piata. Explicatia este ca fabricile au fost ridicate inainte de criza pe baza unor planuri de afaceri optimiste.

Asa cum a declara in alte randuri pentru revista Fabrica de Carne, Radu Timis a sustinut pentru sursa citata ca „Multe din fabrici sunt supradimensionate. Noi, producatorii, ne-am construit fabricile in timpul boom-ului economic. Am decis aceste dimensiuni cu gandul de a face fata la expansiunea retailerilor, dar si cu gandul la exporturi”.

Consumul in scadere de trei ani a lovit puternic in afacerile procesatorilor de carne, astfel ca piata a coborit in acest interval de la 1 miliard de euro la 800 de milioane de euro la sfarsitul anului trecut.

Actionarii producatorului Gepeto, compania cu cea mai mare capacitate de productie, sunt oamenii de afaceri Marin Costica, (30% din actiuni), Dumitru Soldatu (30%), Robert Boroianu (30%) si Dan Ciobica (5%).

Danish Crown, Hanegal și Skare Meat Packers
Danish Crown, Hanegal și Skare Meat Packers negociază cu guvernul de la Beijing
Autor: Alexandru Peligrad  /   luni, 26 ianuarie 2015

Cele mai importante companii daneze de procesare a cărnii, incluzându-le aici pe Danish Crown, Hanegal și Skare Meat Packers au intrat din nou în atenția unor grupuri industriale din China interesate de noi achiziții.   Cu toate acestea, interesul manifestat până în prezent nu a dus încă la oferte concrete de achiziție sau la...

Stabilirea nivelului de cupru în furaje
Stabilirea nivelului de cupru în furaje
Autor: Teodora Chiorean  /   luni, 26 ianuarie 2015

Stabilirea nivelului de cupru în furaje poate fi esențială în obținerea unei producții de carne de calitate. Element indispensabil organismului animal, cu o concentraţie de 1,4-2,5/kg, cuprul are un important rol biologic, fiind complex din punct de vedere structural şi funcţional. Pentru animalele de fermă, furajele reprezintă sursa...

Gepeto, cris-tim si transavia, liderii pietei preparatelor din carne

Autor: Fabrica de carnemiercuri, 30 ianuarie, 2013

Potrivit Ziarului financiar, producatorul Gepeto din Constanta, Cris-Tim si Transavia se afla pe podiumul companiilor de pe piata locala a preparatelor din carne in functie de capacitatea de productie instalata a fabricilor, arata datele Ministerului Agriculturii (MADR).
Capacitatile de productie ale primilor zece jucatori de pe aceasta piata acopera 260.000 de tone, cantitate suficienta pentru a acoperi un sfert din consumul intern din Romania. Indicatorul arata o supradimensionare a capacitatilor de productie a jucatorilor de pe aceasta piata. Explicatia este ca fabricile au fost ridicate inainte de criza pe baza unor planuri de afaceri optimiste. „Multe din fabrici sunt supradimensionate. Noi, producatorii, ne-am construit fabricile in timpul boom-ului economic. Am decis aceste dimensiuni cu gandul de a face fata la expansiunea retailerilor, dar si cu gandul la exporturi”, explica situatia Radu Timis, proprietar al Cris-Tim, unul din cei mai mari jucatori de pe piata, cu afaceri de 69 de milioane de euro anul trecut.

Consumul in scadere de trei ani a lovit puternic in afacerile procesatorilor de carne, astfel ca piata a coborat in acest interval de la 1 miliard de euro la 800 de milioane de euro la sfarsitul anului trecut. Actionarii producatorului Gepeto, compania cu cea mai mare capacitate de productie, sunt oamenii de afaceri Marin Costica, (30% din actiuni), Dumitru Soldatu (30%), Robert Boroianu (30%) si Dan Ciobica (5%).

Colaps
Sectorul românesc al cărnii, în pragul colapsului
Autor: Ilie Stoian  /   luni, 26 ianuarie 2015

Așa cum se arată acum, la început de 2015, Sectorul românesc al cărnii se află în pragul colapsului, ultimele evenimente din piață, fie că vorbim despre producția primară, fie de procesare, confirmând dezatrul. Fragilitatea companiilor este evidentă, iar pericolul ca multe dintre ele să dispară, este la fel de iminent. Cum va fi...

Indicatori de prospetime
Noi indicatori ai prospeţimii cărnii şi produselor din carne
Autor: Maria Turtoi  /   luni, 26 ianuarie 2015

Consumatorii estimează, de obicei, calitatea unui produs prin monitorizarea culorii, mirosului şi texturii. Cu toate acestea, uneori consumatorul nu poate aprecia calitatea unui produs alimentar prin acești indicatori de prospețime convenționali întrucât alimentele sunt ambalate. Există, însă, numeroase metode prin care poate fi...

Negocieri la Bruxelles
Negocieri între Daniel Constantin și Phill Hogan
Autor: Fabrica de carne  /   luni, 26 ianuarie 2015

Conform unui comunicat, Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, însoţit de secretarul de stat în MADR George Turtoi, se vor întâlni, azi, la Bruxelles, cu comisarul european pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală Phil Hogan. Referindu-se la negocierile care vor avea loc, Gheorghe Turtoi a precizat: „Trebuie să avem un acord de...

Danish Crown, Hanegal și Skare Meat Packers
Danish Crown, Hanegal și Skare Meat Packers negociază cu guvernul de la Beijing
Autor: Alexandru Peligrad  /   luni, 26 ianuarie 2015

Cele mai importante companii daneze de procesare a cărnii, incluzându-le aici pe Danish Crown, Hanegal și Skare Meat Packers au intrat din nou în atenția unor grupuri industriale din China interesate de noi achiziții.   Cu toate acestea, interesul manifestat până în prezent nu a dus încă la oferte concrete de achiziție sau la...

Stabilirea nivelului de cupru în furaje
Stabilirea nivelului de cupru în furaje
Autor: Teodora Chiorean  /   luni, 26 ianuarie 2015

Stabilirea nivelului de cupru în furaje poate fi esențială în obținerea unei producții de carne de calitate. Element indispensabil organismului animal, cu o concentraţie de 1,4-2,5/kg, cuprul are un important rol biologic, fiind complex din punct de vedere structural şi funcţional. Pentru animalele de fermă, furajele reprezintă sursa...