Conferinta internationala infoPACK 2016
Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close
abonare revista

Gepeto, cris-tim si transavia, liderii pietei preparatelor din carne

Autor: Fabrica de carnemiercuri, 30 ianuarie, 2013

Potrivit Ziarului financiar, producatorul Gepeto din Constanta, CrisTim si Transavia se afla pe podiumul companiilor de pe piata locala a preparatelor din carne in functie de capacitatea de productie instalata a fabricilor, arata datele Ministerului Agriculturii (MADR).

Capacitatile de productie ale primilor zece jucatori de pe aceasta piata acopera 260.000 de tone, cantitate suficienta pentru a acoperi un sfert din consumul intern din Romania.
Indicatorul arata o supradimensionare a capacitatilor de productie a jucatorilor de pe aceasta piata. Explicatia este ca fabricile au fost ridicate inainte de criza pe baza unor planuri de afaceri optimiste.

Asa cum a declara in alte randuri pentru revista Fabrica de Carne, Radu Timis a sustinut pentru sursa citata ca „Multe din fabrici sunt supradimensionate. Noi, producatorii, ne-am construit fabricile in timpul boom-ului economic. Am decis aceste dimensiuni cu gandul de a face fata la expansiunea retailerilor, dar si cu gandul la exporturi”.

Consumul in scadere de trei ani a lovit puternic in afacerile procesatorilor de carne, astfel ca piata a coborit in acest interval de la 1 miliard de euro la 800 de milioane de euro la sfarsitul anului trecut.

Actionarii producatorului Gepeto, compania cu cea mai mare capacitate de productie, sunt oamenii de afaceri Marin Costica, (30% din actiuni), Dumitru Soldatu (30%), Robert Boroianu (30%) si Dan Ciobica (5%).

MR
Propunerile APAR referitoare la etichetarea de origine a cărnii-materie primă
Autor: Maria Demetriad  /   luni, 23 mai 2016

Cu siguranță, cea mai dezbătută și disputată temă, la recenta ediție a V-a a Expo-Conferinței Internaționale Meat & Milk 2016, a fost aceea a etichetării de origine a cărnii-materie primă din produse, dar și a laptelui-materie primă. Iar, unele dintre cele mai aprige dialoguri s-au purtat între doamna Maria...

Gostat 1
Cris-Tim lansează gama de produse Gostat
Autor: Fabrica de carne  /   luni, 23 mai 2016

(Comunicat) Cris-Tim lansează Gostat - gama de produse din carne ce readuce pe mesele românilor  savoarea celor mai apreciate preparate din carne de pe piaţa românească din anii '70-'80. Reţetele autentice din trecut, reinventate acum, împreună cu aportul oferit de mijloacele tehnice şi competenţele din prezent fac din produsele Gostat...

Gepeto, cris-tim si transavia, liderii pietei preparatelor din carne

Autor: Fabrica de carnemiercuri, 30 ianuarie, 2013

Potrivit Ziarului financiar, producatorul Gepeto din Constanta, Cris-Tim si Transavia se afla pe podiumul companiilor de pe piata locala a preparatelor din carne in functie de capacitatea de productie instalata a fabricilor, arata datele Ministerului Agriculturii (MADR).
Capacitatile de productie ale primilor zece jucatori de pe aceasta piata acopera 260.000 de tone, cantitate suficienta pentru a acoperi un sfert din consumul intern din Romania. Indicatorul arata o supradimensionare a capacitatilor de productie a jucatorilor de pe aceasta piata. Explicatia este ca fabricile au fost ridicate inainte de criza pe baza unor planuri de afaceri optimiste. „Multe din fabrici sunt supradimensionate. Noi, producatorii, ne-am construit fabricile in timpul boom-ului economic. Am decis aceste dimensiuni cu gandul de a face fata la expansiunea retailerilor, dar si cu gandul la exporturi”, explica situatia Radu Timis, proprietar al Cris-Tim, unul din cei mai mari jucatori de pe piata, cu afaceri de 69 de milioane de euro anul trecut.

Consumul in scadere de trei ani a lovit puternic in afacerile procesatorilor de carne, astfel ca piata a coborat in acest interval de la 1 miliard de euro la 800 de milioane de euro la sfarsitul anului trecut. Actionarii producatorului Gepeto, compania cu cea mai mare capacitate de productie, sunt oamenii de afaceri Marin Costica, (30% din actiuni), Dumitru Soldatu (30%), Robert Boroianu (30%) si Dan Ciobica (5%).

AFIR
AFIR: 453 milioane de euro disponibili pentru infrastructură rurală
Autor: Fabrica de carne  /   marți, 24 mai 2016

AFIR anunţă deschiderea sesiunii de primire de proiecte pentru Submăsurile 4.3.A - Investiții pentru dezvoltarea, modernizarea sau adaptarea infrastructurii agricole şi silvice - Infrastructura de acces AGRICOLĂ, 7.2 - Investiţii în crearea și modernizarea infrastructurii de bază la scară mică, 7.6 - Investiţii asociate cu protejarea...

Galati
A fost inventat Salamul dietetic fără grăsime animală
Autor: Maria Demetriad  /   marți, 24 mai 2016

Trei tinere de la Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor din Galaţi au venit cu ideea realizării unui salam dietetic, fără grăsime animală, cu care au reuşit să impresioneze juriul de la concursul Ecotrophelia, considerat cel mai important din România în domeniul alimentar, şi să câştige premiul pentru cel mai bun produs...

Kosarom
Parteneriatul Profi-Kosarom, un model de succes
Autor: Maria Demetriad  /   marți, 24 mai 2016

Poți crește de unul singur? Cu siguranță nu, mai cu seamă într-un mediu atât de alert și variat ca cel al retailului modern. Profi se extinde cu aproximativ 100 de magazine pe an și, odată cu el, cresc și partenerii săi, producători, procesatori, transportatori sau firme de construcții, sporindu-și afacerile generate de această...

MR
Propunerile APAR referitoare la etichetarea de origine a cărnii-materie primă
Autor: Maria Demetriad  /   luni, 23 mai 2016

Cu siguranță, cea mai dezbătută și disputată temă, la recenta ediție a V-a a Expo-Conferinței Internaționale Meat & Milk 2016, a fost aceea a etichetării de origine a cărnii-materie primă din produse, dar și a laptelui-materie primă. Iar, unele dintre cele mai aprige dialoguri s-au purtat între doamna Maria...

Gostat 1
Cris-Tim lansează gama de produse Gostat
Autor: Fabrica de carne  /   luni, 23 mai 2016

(Comunicat) Cris-Tim lansează Gostat - gama de produse din carne ce readuce pe mesele românilor  savoarea celor mai apreciate preparate din carne de pe piaţa românească din anii '70-'80. Reţetele autentice din trecut, reinventate acum, împreună cu aportul oferit de mijloacele tehnice şi competenţele din prezent fac din produsele Gostat...