Conferinta internationala Meat Milk 2016
Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close
abonare revista

Ion niculae vrea sa inchida combinatele de ingrasaminte chimice

Autor: Fabrica de carnemiercuri, 30 ianuarie, 2013

Ioan Niculae, proprietarul grupului InterAgro, va inchide toate combinatele chimice pe care le detine, iar cei mai multi dintre cei 6.700 de angajati vor fi trimisi in somaj, ca reactie la refuzul Guvernului de a acorda un ajutor de 400 de lei la hectar pentru ingrasaminte chimice.

Acesta a spus ca, in lipsa sprijinului statului, el pierde zilnic 1,5 milioane de dolari, pe care-i cheltuie pe factura de gaz metan, in conditiile in care produce pe stoc, deoarece piata este blocata. In acelasi timp insa, patronul combinatelor de ingrasaminte chimice crede ca statul va pierde de zece ori mai mult daca nu ia o decizie pentru a opri inchiderea capacitatilor de productie. In portofoliul lui Niculae sunt sase combinate: Amonil Slobozia, Donau Chem Turnu-Magurele, Amurco Bacau, Nitroporos Fagaras, Viromet Victoria si Gaproco Piatra Neamt. Pe piata ingrasamintelor chimice mai rezista combinatele Azomures Tg.-Mures, detinut de Transworld Fertilizers Holding, companie inregistrata in Luxemburg, dar cu actionariat turcesc, si Doljchim Craiova, aflat in proprietatea austriecilor de la OMV, prin Petrom.

MR
Propunerile APAR referitoare la etichetarea de origine a cărnii-materie primă
Autor: Maria Demetriad  /   luni, 23 mai 2016

Cu siguranță, cea mai dezbătută și disputată temă, la recenta ediție a V-a a Expo-Conferinței Internaționale Meat & Milk 2016, a fost aceea a etichetării de origine a cărnii-materie primă din produse, dar și a laptelui-materie primă. Iar, unele dintre cele mai aprige dialoguri s-au purtat între doamna Maria...

Gostat 1
Cris-Tim lansează gama de produse Gostat
Autor: Fabrica de carne  /   luni, 23 mai 2016

(Comunicat) Cris-Tim lansează Gostat - gama de produse din carne ce readuce pe mesele românilor  savoarea celor mai apreciate preparate din carne de pe piaţa românească din anii '70-'80. Reţetele autentice din trecut, reinventate acum, împreună cu aportul oferit de mijloacele tehnice şi competenţele din prezent fac din produsele Gostat...