harta carne close
Belgian Meat

Ion niculae vrea sa inchida combinatele de ingrasaminte chimice

Autor: Fabrica de carnemiercuri, 30 ianuarie, 2013

Ioan Niculae, proprietarul grupului InterAgro, va inchide toate combinatele chimice pe care le detine, iar cei mai multi dintre cei 6.700 de angajati vor fi trimisi in somaj, ca reactie la refuzul Guvernului de a acorda un ajutor de 400 de lei la hectar pentru ingrasaminte chimice.

Acesta a spus ca, in lipsa sprijinului statului, el pierde zilnic 1,5 milioane de dolari, pe care-i cheltuie pe factura de gaz metan, in conditiile in care produce pe stoc, deoarece piata este blocata. In acelasi timp insa, patronul combinatelor de ingrasaminte chimice crede ca statul va pierde de zece ori mai mult daca nu ia o decizie pentru a opri inchiderea capacitatilor de productie. In portofoliul lui Niculae sunt sase combinate: Amonil Slobozia, Donau Chem Turnu-Magurele, Amurco Bacau, Nitroporos Fagaras, Viromet Victoria si Gaproco Piatra Neamt. Pe piata ingrasamintelor chimice mai rezista combinatele Azomures Tg.-Mures, detinut de Transworld Fertilizers Holding, companie inregistrata in Luxemburg, dar cu actionariat turcesc, si Doljchim Craiova, aflat in proprietatea austriecilor de la OMV, prin Petrom.

GfK FutureWave
Formulă matematică pentru creșterea afacerii, de la GfK
Autor: Fabrica de carne  /   vineri, 21 noiembrie 2014

Formulă matematică pentru creșterea afacerii prin inovație? Da, este posibil, ne asigură specialiștii de la GfK, companie care a lansat GfK FutureWave, o aplicație consultativă în cercetarea de piață, cu scopul de a identifica spații de inovație profitabile, pe baza unei ecuații care integrează elementele culturale și tehnologice...

Cotlet de miel in stil mediteraneean
Rețetă: Cotlet de miel în stil mediteraneean
Autor: Fabrica de carne  /   vineri, 21 noiembrie 2014

Cotlet de miel în stil mediteraneean, aceasta este rețeta pe care v-o propunem acum, la final de săptămână, rețeta fiindu-ne oferită de agenția Russenart Comunication, și preluată de maeștri gastronomi de la restaurantul Cucina di Eleni.   Ingrediente:   Cotlețele de miel , ulei Arpis, roșii...