Idei de afaceri

Ferma, o investitie in continua evolutie

marți, 29 ianuarie 2013

Criza financiara n-a ocolit pe nimeni, iar câta vreme politicienii sunt ocupati cu ”gasirea vinovatului” pentru actuala situatie economica, fermierul român trebuie sa supravietuiasca, daca nu sa isi mai scoata si profitul din investitia facuta...

Cresterea puilor de carne sustine consumul

marți, 29 ianuarie 2013

Cresterea pasarilor, avicultura, urmareste obtinerea de produse animale specifice, cu valoare economica ridicata. Alimentatia este unul dintre cei mai buni indicatori ai nivelului de trai al unei populatii. In Europa, spre exemplu, in ultimii 75 de ani, a...

Pastravaria, o investitie pe termen lung

marți, 29 ianuarie 2013

In Romania, productia interna de pastrav este departe de a asigura necesarul de consum pe piata locala, cele mai mari cantitati fiind importate de pe pietele externe. Astfel, cuiul din talpa producatorilor locali pare sa fie pretul mai scazut cu care...

Cresterea porcilor pentru ingrasare se amortizeaza in trei ani

marți, 29 ianuarie 2013

La nivel mondial, cumparatorul migreaza de la carnea de vita la cea de porc si de pasare, miscare ce ii face pe specialistii din industrie sa considere ca actuala criza economica genereaza beneficii pentru jucatorii din domeniul carnii de porc in detrimentul...

Fermele de rate, business fara traditie in Romania

marți, 29 ianuarie 2013

Daca in trecut, Romania, prin Avicola Arad, era un nume important in domeniul cresterii ratelor pentru carne si foie gras de rata, in prezent, crescatoriile de palmipede nu au cautare la noi. Fie pentru ca in tara nu exista traditie pentru consumul acestor...

Fermele eco de carne, la inceput de drum in Romania

marți, 29 ianuarie 2013

Pe masura ce informatiile din mass-media aduc tot mai mult in atentia consumatorilor produsele obtinute ecologic, incepe sa se creeze si in Romania o astfel de piata a produselor eco sau bio, dovada fiind spatiile dedicate acestora in supermarketurile sau...

Cresterea prepelitelor, o afacere care se demareaza rapid

marți, 29 ianuarie 2013

Carnea si oul de prepelita sunt mai ales cunoscute pentru caracteristicile medicale pe care acestea le indeplinesc, fiind recomandate in regimurile pentru tratarea diferitelor afectiuni ale inimii, ale stomacului, ale sistemului circular sau ale aparatului...

Afacerile cu iepuri, rentabile din al doilea an

marți, 29 ianuarie 2013

Desi cresterea iepurilor in gospodariile private este o indeletnicire destul de veche in România, abia de putin timp am inceput s-o privim ca pe o afacere care ar putea aduce profit in al doilea an, dupa cum spun crescatorii din...

Cum sa faci business cu moluste incornorate

marți, 29 ianuarie 2013

Chiar daca melcii se gasesc prea putin in farfuriile romanilor, helicicultura (cresterea melcilor) incepe sa fie abordata in tot mai multe zone din tara, iar productia obtinuta fie se exporta catre cumparatorii din Vest, fie este vanduta catre antreprenorii...

Carnea de strut, noua moda de produse “light”

luni, 28 ianuarie 2013

Carnea de strut este promovata ca fiind una dintre cele mai sanatoase tipuri de carne, cu un continut scazut in grasimi si calorii in comparatie cu carnea de vaca, porc, pui sau curcan, avand un continut bogat in proteine si fier. De asemenea, carnea de strut...


Taie TVA


Aditivi/Materii prime

Ingrediente antimicrobiene utilizate la fabricarea produselor din carne
luni, 16 iunie 2014

(Autor: Prof. univ. dr. ing. Maria TURTOI-Universitatea Dunărea de Jos din Galaţi) Funcţia tradiţională a substanţelor antimicrobiene alimentare este prelungirea termenului de valabilitate şi păstrarea calităţii prin inhibarea microorganismelor de alterare. Cu toate acestea, au fost...


Depozitare/Logistica

Gestionarea transportului pe lanţul de distribuţie
miercuri, 18 iunie 2014

Lanţul de distribuţie are numeroase şi distincte trăsături, un flux tipic al informaţiei, ordine sau semnale de cerere, comenzi pentru producători, distribuitori şi vânzătorii de produse finite. Pentru producătorii din industria cărnii, cererea este complexă, iar gestionarea...


Cresterea animalelor

Influenţa factorilor de mediu asupra reproducţiei suinelor
miercuri, 18 iunie 2014

“Porcul este un mare nedreptăţit, ironizat şi chiar insultat printre proverbe şi zicători. Oricât de nobilă i-ar fi rasa, oricât de ascuţite simţurile şi oricât de albă i-ar fi pielea, oamenii tot zic despre porc că este nesimţit la maximum, murdar pe vecie, neghiob prin...


Sanatatea animalelor

Virusul West Nile la păsări şi cabaline
vineri, 7 februarie 2014

În Europa ultimelor decenii, au fost semnalate din ce în ce mai multe cazuri de îmbolnăvire, produse în urma contactului cu virusuri considerate caracteristice altor continente (Africa, Asia), responsabile pentru transmiterea acestora fiind paraziţii din grupul ţânţarilor sau căpuşelor....


Analiza economica

Zboară, porcule, în China, zboară, dar pe cine lași în loc?
sâmbătă, 8 februarie 2014

Vizita delegației chineze în România pare a fi deschis noi oportunități pentru sectorul de carne din România, atât în privința exportului de animale, cât și al exportului de produse. Deși, în aparență, lucrurile par mai roz decât carnea purcelului de lapte, povestea e cu mult mai...

escort ankara bayan escort bayan adana escort bayan antalya escort bayan bodrum escort bayan izmir