harta carne close
Belgian Meat

Idei de afaceri

Ovinele pentru export

Autor: Fabrica de carne  /   marți, 29 ianuarie 2013

In vreme ce datele oficiale la nivel mondial arata ca piata ovinelor depasea in anul 2007 1 miliard de capete, datele publicate de Institutul National de Statistica arata o scadere dramatica a numarului de ovine...

Etichete: 

Sipomi: Am format peste 400 de crescãtori de prepeliþe

Autor: Fabrica de carne  /   marți, 29 ianuarie 2013

...

Etichete: 

Ferma, o investitie in continua evolutie

Autor: Fabrica de carne  /   marți, 29 ianuarie 2013

Criza financiara n-a ocolit pe nimeni, iar câta vreme politicienii sunt ocupati cu ”gasirea vinovatului” pentru actuala situatie economica, fermierul român trebuie sa supravietuiasca, daca nu sa isi mai...

Etichete: 

Cresterea puilor de carne sustine consumul

Autor: Fabrica de carne  /   marți, 29 ianuarie 2013

Cresterea pasarilor, avicultura, urmareste obtinerea de produse animale specifice, cu valoare economica ridicata. Alimentatia este unul dintre cei mai buni indicatori ai nivelului de trai al unei populatii. In Europa,...

Etichete: 

Pastravaria, o investitie pe termen lung

Autor: Fabrica de carne  /   marți, 29 ianuarie 2013

In Romania, productia interna de pastrav este departe de a asigura necesarul de consum pe piata locala, cele mai mari cantitati fiind importate de pe pietele externe. Astfel, cuiul din talpa producatorilor locali pare...

Etichete: 

Cresterea porcilor pentru ingrasare se amortizeaza in trei ani

Autor: Fabrica de carne  /   marți, 29 ianuarie 2013

La nivel mondial, cumparatorul migreaza de la carnea de vita la cea de porc si de pasare, miscare ce ii face pe specialistii din industrie sa considere ca actuala criza economica genereaza beneficii pentru jucatorii din...

Etichete: 

Fermele de rate, business fara traditie in Romania

Autor: Fabrica de carne  /   marți, 29 ianuarie 2013

Daca in trecut, Romania, prin Avicola Arad, era un nume important in domeniul cresterii ratelor pentru carne si foie gras de rata, in prezent, crescatoriile de palmipede nu au cautare la noi. Fie pentru ca in tara nu...

Etichete: 

Fermele eco de carne, la inceput de drum in Romania

Autor: Fabrica de carne  /   marți, 29 ianuarie 2013

Pe masura ce informatiile din mass-media aduc tot mai mult in atentia consumatorilor produsele obtinute ecologic, incepe sa se creeze si in Romania o astfel de piata a produselor eco sau bio, dovada fiind spatiile...

Etichete: 

Cresterea prepelitelor, o afacere care se demareaza rapid

Autor: Fabrica de carne  /   marți, 29 ianuarie 2013

Carnea si oul de prepelita sunt mai ales cunoscute pentru caracteristicile medicale pe care acestea le indeplinesc, fiind recomandate in regimurile pentru tratarea diferitelor afectiuni ale inimii, ale stomacului, ale...

Etichete: 

Afacerile cu iepuri, rentabile din al doilea an

Autor: Fabrica de carne  /   marți, 29 ianuarie 2013

Desi cresterea iepurilor in gospodariile private este o indeletnicire destul de veche in România, abia de putin timp am inceput s-o privim ca pe o afacere care ar putea aduce profit in al doilea an, dupa cum spun...

Etichete: 

Cum sa faci business cu moluste incornorate

Autor: Fabrica de carne  /   marți, 29 ianuarie 2013

Chiar daca melcii se gasesc prea putin in farfuriile romanilor, helicicultura (cresterea melcilor) incepe sa fie abordata in tot mai multe zone din tara, iar productia obtinuta fie se exporta catre cumparatorii din...

Etichete: 

Carnea de strut, noua moda de produse “light”

Autor: Fabrica de carne  /   luni, 28 ianuarie 2013

Carnea de strut este promovata ca fiind una dintre cele mai sanatoase tipuri de carne, cu un continut scazut in grasimi si calorii in comparatie cu carnea de vaca, porc, pui sau curcan, avand un continut bogat in...

Etichete: