Idei de afaceri

Ovinele pentru export

marți, 29 ianuarie 2013

In vreme ce datele oficiale la nivel mondial arata ca piata ovinelor depasea in anul 2007 1 miliard de capete, datele publicate de Institutul National de Statistica arata o scadere dramatica a numarului de ovine sacrificate. Astfel, numai in luna august a...

Ferma, o investitie in continua evolutie

marți, 29 ianuarie 2013

Criza financiara n-a ocolit pe nimeni, iar câta vreme politicienii sunt ocupati cu ”gasirea vinovatului” pentru actuala situatie economica, fermierul român trebuie sa supravietuiasca, daca nu sa isi mai scoata si profitul din investitia facuta...

Cresterea puilor de carne sustine consumul

marți, 29 ianuarie 2013

Cresterea pasarilor, avicultura, urmareste obtinerea de produse animale specifice, cu valoare economica ridicata. Alimentatia este unul dintre cei mai buni indicatori ai nivelului de trai al unei populatii. In Europa, spre exemplu, in ultimii 75 de ani, a...

Pastravaria, o investitie pe termen lung

marți, 29 ianuarie 2013

In Romania, productia interna de pastrav este departe de a asigura necesarul de consum pe piata locala, cele mai mari cantitati fiind importate de pe pietele externe. Astfel, cuiul din talpa producatorilor locali pare sa fie pretul mai scazut cu care...

Cresterea porcilor pentru ingrasare se amortizeaza in trei ani

marți, 29 ianuarie 2013

La nivel mondial, cumparatorul migreaza de la carnea de vita la cea de porc si de pasare, miscare ce ii face pe specialistii din industrie sa considere ca actuala criza economica genereaza beneficii pentru jucatorii din domeniul carnii de porc in detrimentul...

Fermele de rate, business fara traditie in Romania

marți, 29 ianuarie 2013

Daca in trecut, Romania, prin Avicola Arad, era un nume important in domeniul cresterii ratelor pentru carne si foie gras de rata, in prezent, crescatoriile de palmipede nu au cautare la noi. Fie pentru ca in tara nu exista traditie pentru consumul acestor...

Fermele eco de carne, la inceput de drum in Romania

marți, 29 ianuarie 2013

Pe masura ce informatiile din mass-media aduc tot mai mult in atentia consumatorilor produsele obtinute ecologic, incepe sa se creeze si in Romania o astfel de piata a produselor eco sau bio, dovada fiind spatiile dedicate acestora in supermarketurile sau...

Cresterea prepelitelor, o afacere care se demareaza rapid

marți, 29 ianuarie 2013

Carnea si oul de prepelita sunt mai ales cunoscute pentru caracteristicile medicale pe care acestea le indeplinesc, fiind recomandate in regimurile pentru tratarea diferitelor afectiuni ale inimii, ale stomacului, ale sistemului circular sau ale aparatului...

Afacerile cu iepuri, rentabile din al doilea an

marți, 29 ianuarie 2013

Desi cresterea iepurilor in gospodariile private este o indeletnicire destul de veche in România, abia de putin timp am inceput s-o privim ca pe o afacere care ar putea aduce profit in al doilea an, dupa cum spun crescatorii din...

Cum sa faci business cu moluste incornorate

marți, 29 ianuarie 2013

Chiar daca melcii se gasesc prea putin in farfuriile romanilor, helicicultura (cresterea melcilor) incepe sa fie abordata in tot mai multe zone din tara, iar productia obtinuta fie se exporta catre cumparatorii din Vest, fie este vanduta catre antreprenorii...

Carnea de strut, noua moda de produse “light”

luni, 28 ianuarie 2013

Carnea de strut este promovata ca fiind una dintre cele mai sanatoase tipuri de carne, cu un continut scazut in grasimi si calorii in comparatie cu carnea de vaca, porc, pui sau curcan, avand un continut bogat in proteine si fier. De asemenea, carnea de strut...


Taie TVA


Aditivi/Materii prime

Hidrocoloizi neamidonoşi utilizaţi în industria cărnii
sâmbătă, 11 octombrie 2014

Condițiile economice, varietatea, confortul, diferențele regionale, precum și problemele de sănătate joacă un rol important în obţinerea produselor din carne. La prelucrarea cărnii sunt utilizate numeroase ingrediente diferite de carne: săruri, amidon, gume, enzime, proteine, uleiuri,...


Depozitare/Logistica

Depozitarea batoanelor de salam după afumare
sâmbătă, 11 octombrie 2014

Factorii de prelucrare şi depozitare pot favoriza contaminarea suplimentară a alimentelor sau pot inhiba/distruge parţial sau integral populaţia microbiană prezentă în preparatele din carne. Uneori, însă, modul ales pentru depozitare  poate schimba compoziţia chimică a salamurilor...


Cresterea animalelor

Creşterea hibernală a găinilor ouătoare
sâmbătă, 11 octombrie 2014

În creşterea găinilor, pot fi aplicate tehnologii de întreţinere foarte variate, mai ales prin gradul în care realizează satisfacerea cerinţelor faţă de condiţiile de întreţinere şi prin măsura în care corespund cerinţelor de ordin economic. Numeroasele tehnologii de întreţinere...


Sanatatea animalelor

Factori de risc epidemiologic în zoonozele parazitare
sâmbătă, 11 octombrie 2014

Bolile parazitare, care se transmit în mod natural de la animale la om şi invers, de la om la animale, cunoscute sub numele de “zoonoze parazitare”, sunt menţionate în cele mai vechi scrieri, despre ele făcându-se primele legături concrete între îmbolnăvirea oamenilor şi bolile...


Analiza economica

Dinamică şi concentrare pe piaţa produselor din carne
sâmbătă, 11 octombrie 2014

Pentru industria alimentară din România, piaţa cărnii şi a produselor din carne reprezintă o prioritate absolută. Afirmaţia se bazează atât pe resursele naturale şi umane implicate, cât şi pe funcţiile sociale şi economice vitale ale acestui sector: asigurarea alimentaţiei, a...