Știri Locale În România

Trei pacienți vârstnici cu Covid au murit în România după ce o unitate de terapie intensivă mobilă a funcționat defectuos cu oxigen. Ventilatoarele au încetat să funcționeze atunci când nivelul de …

Știri Politice În România

Partidul Comunist Român a fost singurul partid politic legal și lider în societatea românească înainte de Revoluția din 1989. Aceasta a fost o critică clară a partidului dictatorului comunist Nicolae Ceaușescu …

Posturi De Știri În România

Multe VPN-uri oferă servere în România, dar multe nu au anumite caracteristici, cum ar fi viteza și securitatea. Are o rețea globală de peste 5.000 de servere în 60 de țări …

0 Comments

Partidul Comunist Român a fost singurul partid politic legal și lider în societatea românească înainte de Revoluția din 1989. Aceasta a fost o critică clară a partidului dictatorului comunist Nicolae Ceaușescu în România în această perioadă.
Deși Constituția din 1991 a înlocuit guvernarea unui singur partid cu un sistem democratic pluralist, foștii comuniști și-au păstrat importanța politică formând partide precum Partidul Social Democrat (PSD). Au fost reînviate partidele din cel de-al doilea Război Mondial: Partidul Național Liberal (PNL), Partidul Național țărănesc (PNȚ) și un mic partid anticomunist înființat în timpul Convenției Democrate Române (CDR). Partidul Democrat Liberal, sau Partidul Democrat Liberal (PDL), a apărut la începutul secolului 21 ca un nou partid centrist.
Cel mai puternic partid de opoziție din Senat este Uniunea Democrată din Ungaria în România (UDMR) cu 7,20% și Partidul Național Liberal (PNL) cu 7,06%. În alegerile din 2020, ambele partide par să înlocuiască partea stângă a hărții politice.
După demiterea Primului Ministru al FSN, Petre Roman, cu câteva luni înainte de alegerile parlamentare din 1992, după Mineriada de la sfârșitul anului 1991, FSN s-a divizat în două. Candidatul lor la președinție Ion Iliescu și susținătorii săi au fondat un nou partid, Frontul Democrat al Salvării Naționale (FDSN), în timp ce romanii au păstrat vechiul nume FSN.
Următoarea diagramă prezintă o listă detaliată a partidelor politice care au fost active în România în anii 1990 și a susținătorilor acestora (secesiune, fuziune, fuziune etc.).).
Una dintre cele mai importante povești ale alegerilor din România din 2020 a fost succesul noului partid naționalist Alianța pentru unitate și români, care a surprins observatorii cu o cotă de 9% din voturi. Mihnea Stoica, Vladimir Cristea și Andre Krouwel explică folosind date noi cum a reușit partidul să câștige sprijinul.
La alegerile municipale, organizate la două luni după alegerile din 2020 din România, Un nou partid naționalist, Alianța pentru unitatea română, a surprins observatorii cu peste 9% din voturi, chiar dacă a primit doar 1% din voturi la nivel național. În cele din urmă, partidul a fost în fața Conservatorilor și a stângii. După ce și-a asigurat majoritatea în alegeri, guvernul a invitat Partidul Democrat al lui Petre Romano (fostul FSN și UDMR, care reprezintă minoritatea maghiară) să se alăture guvernului.
Rezultatele alegerilor parlamentare din România de la începutul acestei luni au fost considerate o concluzie anterioară, Partidul Național Liberal (PNL), aflat la guvernare, de centru-dreapta, urmând să câștige. Dar, duminică seara, premierul țării, Ludovic Orban, a revendicat Victoria, Partidul Național Liberal, de centru-stânga, reușind să obțină primele rezultate, principalul său rival, Partidul Social Democrat. În următorii patru ani, România va avea trei prim-miniștri și fricțiuni interne între partidele aflate la guvernare pentru a-și menține Coaliția și a începe o serie de reforme atât de necesare.
După alegerile de duminică, președintele Klaus Iohannis a declarat că partidele de centru-dreapta din România au obținut suficiente voturi pentru a forma un guvern de coaliție. La București, sprijinul pentru puțin cunoscutul partid de dreapta AUR din România L-a catapultat în Parlament în prima sa cursă națională, șocând mulți, inclusiv partidele consacrate ale foștilor președinți și foști prim-miniștri care anterior nu au avut așteptări.
Susținătorii apropiați ai societății românești spun că avertismentele înainte de prima cursă națională erau evidente că frica fără precedent, frustrarea cu privire la gestionarea locală a pandemiei globale și deziluzia ar duce la o prezență scăzută record de doar 32 la sută.
Rezultatul a fost un rezultat de 9% în locurile parlamentare ale Alianței pentru unificarea României (AUR), un partid bazat pe un amestec combustibil de sprijin etno-naționalist, anti-globalizare, ortodoxie și sentimente anti-LGBT și o platformă anti-sistem construită pe disprețul populist față de clasa politică în urmă cu un an. PNL este condus de Partidul reformist USR, în timp ce Voiculescu este membru al Partidului Popular maghiar UDMR de la începutul anului. Ambele partide reprezintă naționaliștii români și minoritatea romă maghiară.
Institutul a ajutat partidele politice stabilite să-și construiască organizațiile, să prezinte candidați, să desfășoare campanii electorale și să dezvolte cadre politice pentru birourile alese. Institutul a sprijinit primul ciclu electoral democratic din România în 1990 și a ajutat la înființarea Asociației Pro Democrația, una dintre primele organizații de urmărire electorală non-partizane din lume. NATO (Organizația Tratatului Atlanticului de Nord) și-a menținut o prezență continuă în România, cu sediul la București încă de la Revoluția din 1989.
Ca parte a unui proiect actual, o echipă de cercetători români de la Universitatea Babeș Bolyai a dezvoltat aplicația Vote Advice (VAA) pentru alegerile din România din 2020. AAA permite utilizatorilor să compare opiniile lor cu privire la principalele părți.
Irina relatează pe diverse teme dintr-o gamă largă de domenii precum politică, societate și divertisment. Visează să viziteze Islanda într-o zi pentru a vedea maimuțele arctice jucând.
Înscrieți-vă pentru un cont NewsNow gratuit și primiți notificări zilnice prin e-mail despre poveștile de top din Marea Britanie și din întreaga lume. Abonați-vă la notificarea noastră de e-mail în fiecare zi pentru a obține poveștile de top ale zilei, atât în interiorul cât și în afara Regatului Unit.
Miercuri, 14 aprilie, premierul Romaniei, Florin Citu, l-a demis pe ministrul Sanatatii din tara, intr-o miscare care ar putea insemna sfarsitul fragilei coalitii de guvernare. Sistemul de sănătate din regiunea Sud-Est Europeană își atinge limitele în abordarea valului de cazuri COVID 19, iar criza politică și guvernamentală din România și Bulgaria ar putea avea consecințe dramatice. Ministrul Sănătății din țară, Andrei Comăneci, a demisionat din funcția de ministru al Sănătății în urma unei serii de incidente care au atras critici pentru modul în care a gestionat pandemia.
Tăriceanu nu a reușit să-și treacă Partidul peste pragul minim necesar la alegerile parlamentare din decembrie. Procurorii anticorupție au încercat să investigheze cazul lui Tăriceanu în 2019, când acesta era încă președinte al Senatului, dar parlamentarii au refuzat să-i ridice imunitatea.
PSD are o bază foarte motivată de susținători de bază și tinde să se descurce bine în scenariile cu prezență scăzută la vot. Pare puțin probabil ca acest lucru să-l convingă pe Orban să facă acest lucru, mai ales după ce și-a anunțat demisia într-un discurs televizat.

Author

robert@niechcial.io

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *